Mobiilitietokoneet

Internetin voimakas kasvu, ohjelmistojen nopea lisääntyminen ja laadun kehitys yhdessä lisääntyvässä määrin liikkuvien työntekijöiden ja kehittyvien mobiiliyhteyksien kanssa luovat todellista pohjaa mobiilityön kehittymiselle osana uusia prosessi- ja organisaatioratkaisuja.Näistä lähtökohdista kehitämme mobiilitietokoneita, joiden ydinominaisuuksina ovat näppäimistö, optimaalisen kokoinen ja resoluutioinen näyttö nykypäivän ohjelmistoja ajatellen sekä riittävän pitkä toiminta-aika käyttöolosuhteet ja tilanteet huomioiden.

Ensimmäisessä kehittämässämme WebBook-mobiilitietokoneessa, jonka toimme markkinoille vuonna 2003, on näyttönä 800 x 480 resoluutioinen 7 tuuman kirkas kosketusnäyttö ja QWERTY-näppäimistö. Ulkomitoiltaan WebBook on 135mm x 225mm x 30mm ja painoltaan 768 g akkuineen.

Kehitetty vaativaan ammattikäyttöön

WebBook-mobiilitietokoneita ei ole kehitetty eikä niitä ole tarkoitettu kannettavan tietokoneen korvaajaksi ns. peruskäytössä. Ne on kehitetty ratkaisuiksi määriteltyihin työvaiheisiin organisaatioissa, joissa mobiili työskentely on arkipäivää ja jossa perinteinen kannettava on hankalasti vakioitavissa, sovellettavissa ja ylläpidettävissä.

Lisäksi WebBook toimii mobiilina päätteenä saumattomasti osana palvelinpohjaista tietojenkäsittely ratkaisua, ns. ”mobile thin client” -päätteenä, Windows Server -palvelinohjelmistoratkaisussa vahvistettuna Citrix access -sovelluksella.

Palvelinpohjaisessa tietojenkäsittely -ympäristössä WebBook mahdollistaa lähes minkä tahansa sovelluksen täysimääräisen ja tietoturvallisen käytön mobiilissa työympäristössä.

Lataa PDF esite kotihoidon mobiilista järjestelmä- ja päätelaite kokonaisratkaisusta

Tuoteryhmän kehittämisessä olemme huomioineet nykypäivän langattomat ja mobiiliverkot, palvelinpohjaiset IT-verkkoratkaisut sekä erityisesti mobiilin käyttöympäristön ja sen asettamat erityisvaatimukset ylläpito asioita unohtamatta. Koska mobiilissa työympäristössä ollaan kiinteiden verkkoyhteyksien ulkopuolella, on tuoteryhmän ratkaisuissa langattomat ja mobiiliyhteydet sekä niille ominaisten haasteiden ratkaisut avainasemassa onnistuneen ja tietoturvallisen kokonaiskäyttöratkaisun luomisessa.

Katso esimerkki toteutuksesta.

Tärkeitä ominaisuuksia

Mobiilitietokoneen tulee käynnistyä erittäin nopeasti ja sen käyttöajan tulee riittää koko työpäivän ajaksi. Kriittisenä aikarajana pidämme yli viiden tunnin yhtäjaksoista käyttöä yhdellä latauksella. Tietokoneen mahdollisen katoamisen, särkymisen tai varkauden yhteydessä ei saa kadota kriittisiä tietoja. Myös korvaavan laitteen käyttöönotto tulee olla nopea ja vaivaton.

Muita oleellisia perusominaisuuksia ovat kosketusnäyttö sekä kunnollinen näppäimistö, jonka avulla kirjoitus sujuu luontevasti ja tehokkaasti. Lisäksi kokonaisratkaisun toteuttaminen edellyttää tarkkaan mietittyjä ohjelmisto- ja verkkoratkaisuja, jotka vasta yhdessä muodostavat toimivan kokonaisuuden.

Perusominaisuuksien laajennettavuus on WebBook-mobiilitietokoneissa mahdollista sekä ohjelmistollisesti että mm. CF-korttipaikan avulla.

Lataa WebBook tuotetiedot PDF

WebBook tuotekehitys

Vuoden 2006 aikana olemme kehittämässä useampia uusia WebBook-mobiilitietokonemalleja, joiden ratkaisut perustuvat ensimmäisen WebBook mobiilitietokoneen myötä todellisista käyttöympäristöistä saatuihin kokemuksiin. Tulevissa versioissa on kiinnitetty huomiota mm. poikkeuksellisiin olosuhteisiin ja käyttöympäristöihin, poikkeuksellisen pitkiin käyttöaikoihin, vaihtoehtoisten ominaisuuksien joustavuuteen ja laajempaan valikoimaan, käyttöjärjestelmäriippumattomuuteen, yleisesti muotoiluun, näyttö- ja resoluutiovaihtoehtoihin, liitettävyyteen ja erityisesti verkko-ominaisuuksiin.

 

Ota yhteyttä. Kartoitetaan yhdessä kuinka mobiilityöskentely voi tehostaa teidän organisaatiotanne.

 

© 2006 Coxion Oy kaikki oikeudet pidätetään.